Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

4 tips voor lagere energiekosten!

4 tips voor lagere energiekosten!

Tegenwoordig is voor veel woningeigenaren de energierekening enorm hoog! Dit kan grote financiële gevolgen hebben. Vandaar dat wij in dit blog 4 tips geven voor woningeigenaren, waardoor de energiekosten worden verlaagd!

Tip 1: onderneem actie!

Het liefst zet je de verwarming op 21 graden en douche je minimaal een kwartier. Toch is dat in deze tijd niet aan te raden. Zet de thermostaat overdag op 19 en s’nachts op 15. Daarnaast wordt aanbevolen om maximaal 5 minuten per dag te douchen. Op deze manier bespaar je enorm veel energie! Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu!

Tip 2: maak gebruik van energiebesparende producten!

Er zijn verschillende producten die de energiekosten verlagen. Zo kun je bijvoorbeeld tochtstrippen installeren, alle verlichting vervangen voor LED-lampen, een waterbesparende douchekop plaatsen en gebruik maken van radiatorfolie. In sommige gevallen worden dit soort energiebesparende producten beschikbaar gesteld door de gemeente.

Tip 3: controleer het energielabel van jouw woning!

Het energielabel van een woning laat zien hoe zuinig het is. Hier kun je bij het aankopen van een nieuwe woning rekening mee houden. Daarnaast kan het lonen om jouw eigen energielabel te verbeteren doormiddel van investeringen die de woning verduurzamen zoals dubbelglas en zonnepanelen!

Tip 4: vraag subsidies aan voor energiebesparende maatregelen!

Ben je erachter gekomen dat je energielabel hoog is of wil je graag een nog duurzamer huis? De overheid stimuleert het verduurzamen van woningen! Kijk daarom naar de mogelijkheden voor het aanvragen van subsidies. Bovendien kun je in veel gevallen onder gunstige voorwaarden geld lenen voor energiebesparende investeringen!

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?