Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

4 tips voor het verhogen van de waarde van je woning!

4 tips voor het verhogen van de waarde van je woning!

De waarde van een huis wordt beïnvloed door factoren zoals locatie, staat van het huis en duurzaamheid. De locatie kun je niet veranderen, maar bepaalde ingrepen kunnen de waarde van een huis flink verhogen. Hier volgen vier tips!

Tip 1: Renoveer/vernieuw de badkamer en keuken

Je kunt de waarde van je woning aanzienlijk verhogen door het opknappen en vernieuwen van bepaalde ruimtes. De keuken en de badkamer zijn twee ruimtes die belangrijk zijn voor de hoogte van de verkoopprijs. Hierbij kun je deze twee ruimtes het beste renoveren/vernieuwen naar een simpele en tijdloze look. Op deze manier spreek je de meeste kopers aan.

Tip 2: Creëer meer berg- en leefruimte

Momenteel komen de meeste huishoudens ruimte te kort. Vandaar dat het waarde verhogend werkt om extra bergruimte te creëren. Bekijk de mogelijkheden voor een uitbouw/dakkapel of een garage. Hiermee wordt het aantal vierkante meters vergroot en dit zie je terug in de verkoopprijs.

Tip 3: Isoleer de woning

Verder heeft de isolatie van je woning ook invloed op de verkoopwaarde. Een huis met een groen energielabel en goede isolatie is aantrekkelijker en meer waard dan een huis dat onzuinig is. Je kunt een huis op meerdere manieren isoleren:

  • Dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Kunststof kozijnen
  • Dubbelglas (bijvoorbeeld HR+++)

 

Tip 4: Verduurzaam de woning

Zoals in de vorige tip is besproken, levert een duurzaam huis meer op. Vandaar dat het verstandig is om je huis te verduurzamen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan zonnepanelen. Dit is een ideale manier om groene stroom op te wekken.

Tegenwoordig kun je de investering al met enkele jaren terugverdienen. Daarnaast kun je zodra je meer energie opwekt dan uitstoot een terugleververgoeding krijgen van de energieleverancier.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?