4 tips voor het bieden op een woning!

4 tips voor het bieden op een woning!

Momenteel is de Nederlandse woningmarkt oververhit. Het aanbod is laag, maar de vraag is hoog en hierdoor is de biedstrategie belangrijker dan ooit. Vandaar dat wij in dit blog 4 tips & tricks geven voor het bieden op een woning.

Tip 1: Plaats tactische biedingen

Bij het bieden op een huis kun je beter GEEN rond getal bieden zoals €450.000. Kies voor een apart en getal zoals €450.541. Op deze manier valt jouw bod meer op en zit je wellicht net een paar honderd euro hoger dan de andere bieder(s). Verder kun je ook het huisnummer verwerken in het bod. Heeft de woning huisnummer 23? Bied dan bijvoorbeeld €423.023.

Tip 2: Wees actief

Zodra jij actief op zoek bent en er altijd als eerste bij bent, dan heb je de meeste kans op het vinden van de juiste woning. Hierbij kun je bijvoorbeeld tijdens het zoeken een persoonlijk zoekfilter instellen waar je elke dag even naar kijkt. Op deze manier weet jij precies welke huizen er te koop zijn en waar de mogelijkheden liggen. Daarnaast is het verstandig om makelaars te volgen op social media. Hier worden vaak previews gegeven van huizen die binnenkort online komen.

Tip 3: Wees uniek en val op

Bij het bieden op een huis kun je inspelen op het gevoel van de verkoper. Schrijf bijvoorbeeld een motivatie met daarin waarom je zo graag in dit huis wil wonen en beschrijf hierin hoe je het voor je ziet in de toekomst. Tot slot kun je ook zoeken naar persoonlijke spullen op de verkoopfoto’s die wellicht niet zijn weggehaald. Zie je bijvoorbeeld dat iemand fan is van een bepaalde artiest? Geef dan kaartjes voor een optreden cadeau. Als de biedingen dicht bij elkaar liggen kan dit het verschil maken.

Tip 4: Kennis is macht

Een makelaar weet precies wat er in de woningmarkt gebeurt en kan tijdens de onderhandelingen zijn/haar hoofd koel houden. De kennis van een ervaren aankoopmakelaar kan veel stress schelen en je kunt op deze manier veel geld besparen. Je zal namelijk nu niet vanuit spanning en emotie opeens veel te hoog bieden.

Overspaern staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?