Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

4 tips voor een hogere verkoopprijs van jouw woning!

4 tips voor een hogere verkoopprijs van jouw woning!

De woningwaarde wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals de staat, de locatie en het energielabel van de woning. Met bepaalde ingrepen kun je deze factoren verbeteren, waardoor de waarde van je huis flink kan verhogen. Hier volgen vier tips!

Creëer extra vierkante meters!

De oppervlakte van de woning heeft veel invloed op de woningwaarde. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het uitbreiden van jouw woning:

  • Plaats een dakkapel
  • Plaats een serre
  • Plaats een schuur of garage

Het is hierbij wel belangrijk om te controleren of er in jouw gemeente vergunningen nodig zijn voor deze uitbreidingen. Verder gaat het uitbreiden van de woning ten koste van het tuinoppervlak. Zorg hierbij voor een goede balans.

Moderniseer de zolder!

Een goede manier voor het verhogen van de woningwaarde is het moderniseren van de zolder. Je kunt bijvoorbeeld de muren opknappen of een dakkapel plaatsen. Daarnaast verhoogt het bewoonbaar maken van de zolder de woningwaarde aanzienlijk.

Verduurzaam de woning!

Het energielabel van de woning is van grote invloed op de woningwaarde. Het verduurzamen van de woning zorgt voor een beter energielabel waardoor de woning meer waard wordt. Je kunt bijvoorbeeld isolatie plaatsen. Met goede isolatie bespaar je al snel 30% aan stookkosten. Zeker in deze tijd kan dit zeer rendabel zijn. Daarnaast kun je ook dubbelglas plaatsen voor het verminderen van de energiekosten.

Renoveer de badkamer en de keuken!

Het verbouwen van de badkamer en keuken kost veel geld, maar kan de woningwaarde ook flink verhogen. Het is hierbij belangrijk dat je kiest voor een tijdloze stijl, die veel mensen mooi vinden. Je kunt er ook voor kiezen om kleine aanpassingen te verrichten, zoals het vervangen van de kranen of de keukengreepjes.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?