Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

4 tips voor een duurzamere woning!

4 tips voor een duurzamere woning!

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Zo ook bij woningen. Vandaar dat wij in dit blog 4 tips geven voor het verduurzamen van jouw woning!

1. Isoleer de woning

Hoe beter het huis is geïsoleerd, hoe minder energie er wordt verbruikt. Dakisolatie, goede beglazing en muurisolatie zijn de belangrijkste vormen van isolatie. Deze investeringen verduurzamen de woning aanzienlijk!

2. Verwarm gezond

Een goede ketel is belangrijk voor het verduurzamen van jouw woning! Het verbrandingsrendement van de ketel moet hoog genoeg zijn om ervoor te zorgen dat u een efficiënte en milieuvriendelijke installatie in huis hebt. Let ook op het Ecodesignlabel. Dit is het energielabel dat geldend is in Europa.

3. Installeer een groendak

Het plaatsen van een groendak maakt jouw huis een stuk duurzamer. Bovendien maakt het de omgeving levendiger en het stadsbeeld groener. Daarnaast zorgt een groendak voor geluidsisolatie, luchtzuivering en biodiversiteit.

4. Recupereer regenwater

Tot slot kun je er bij de bouw of verbouwing van jouw woning voor kiezen om een regenwaterput of infiltratiesysteem te installeren. Op deze manier kun je het drinkwatergebruik verlagen.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?