4 tips om je huis te verduurzamen!

4 tips om je huis te verduurzamen!

Tegenwoordig speelt duurzaamheid een belangrijke rol in het dagelijks leven. Zo ook bij woningeigenaren. Vandaar dat we in dit blog 4 tips geven om je huis te verduurzamen!

Tip 1: Plaats een groendak!

Een groendak heeft veel voordelen. Het oogt levendig, zeker in een stadsomgeving en het zorgt voor minder geluidsoverlast. Tot slot zorgt het voor thermische isolatie, biodiversiteit en zuivert het de lucht.

Tip 2: Bouw duurzaam!

15% tot 18% van de milieu impact van een woning is afkomstig van bouwmateriaal. Vandaar dat het bij een verbouwing belangrijk is om rekening te houden met het soort materiaal dat je gebruikt.

Daarnaast zorgen duurzame materialen voor betere energieprestaties. Je kunt kiezen voor materiaal met labels die rekening houden met de volledige levenscyclus. Bijvoorbeeld: Natureplus, FSC-keurmerk en het Europese Ecolabel.

Tip 3: Kies voor hoogrendementsbeglazing!

Veel woningen beschikken tegenwoordig over dubbelglas, maar als je echt milieuvriendelijk bezig wil zijn, kun je kiezen voor hoogrendementsbeglazing. Dit isoleert twee tot drie keer beter dan dubbelglas en dit zorgt voor meer warmtecomfort en een lagere energierekening.

Tip 4: Zorg voor goede ventilatie!

Het ventileren van de woning zorgt voor minder vocht, wat leidt tot minder stookkosten en het voorkomt schimmelplekken in huis. Verder kan bij een slechte ventilatie de luchtkwaliteit afnemen wat schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Je kunt daarom kiezen voor een mechanische ventilatie. Op deze manier kun je via een rooster/luikje frisse lucht naar binnen laten stromen.

Overspaern staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?