Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

4 factoren voor het bepalen van de vraagprijs!

4 factoren voor het bepalen van de vraagprijs!

Het bepalen van de juiste vraagprijs kan een flinke uitdaging zijn. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden die we in dit blog uitlichten.

Tip 1: Wees strategisch!

In de huidige woningmarkt kan een hoge vraagprijs zorgen voor een lagere uitkomst. Dit komt doordat je op deze manier minder biedingen ontvangt.

Zodra je jouw woning aantrekkelijk prijst, gaan meer mensen bieden en dit kan leiden tot een beter resultaat.

Tip 2: De ruimte in- en rondom de woning!

Voor het bepalen van de juiste vraagprijs houd je rekening met de hoeveelheid ruimte in- en rondom de woning. Hierbij is het belangrijk om het aantal vierkante meters vast te stellen dat daadwerkelijk van jou is. Het kan zijn dat jouw huis op erfpacht staat. Zodra dit bepaald is, kun je de prijs per vierkante meter bekijken in jouw regio via een database. Deze prijs is een mooi referentiepunt.

Tip 3: Bekijk de woonomgeving!

Voorzieningen in de buurt verhogen de vraagprijs aanzienlijk. Denk hierbij aan sportverenigingen, scholen en supermarkten. Daarnaast kun je vergelijkbare verkochte woningen in de buurt als referentie bekijken. Dit kan via Funda.nl.

Tip 4: De staat van de woning!

De staat van de woning is een belangrijke factor voor het bepalen van de juiste vraagprijs. Een goed onderhouden huis is meer waard dan een huis dat een opknapbeurt nodig heeft. Daarnaast is tegenwoordig het energielabel van jouw woning een belangrijke graadmeter.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?